2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Kayıt Olan Yabancı Uyruklu Öğrenciler

01 Eki

ÜNİVERSİTEMİZE 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA KAYIT OLAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Üniversitemize 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt olan Yabancı Uyruklu Öğrencilerden; Türkçe Bölümlerine yerleşenlerin Türkçe Yeterlilik Belgesi, İngilizce Bölümlerine yerleşenlerin İngilizce Yeterlilik Belgesi ile ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. Yeterlilik belgesi olmayan öğrencilerin Türkçe veya İngilizce yeterlilik sınavlarına girip, sınavlardaki başarı durumlarına göre ders kayıtları yapılacaktır. Sınavlarda başarısız olan öğrencilerin kayıtları 1 (Bir) yıl süreyle dondurulacaktır.

Türkçe bölümlerde Türkçe Yeterlilik C1 Sertifikası ile İngilizce ve Arapça Bölümlerde okuyacak öğrencilerin dil yeterlilik puanları ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Başvurmaları gerekmektedir. Ders seçimi bu aşamadan sonra gerçekleştirilecektir.

Türkçe Yeterlilik C1 sertifikası olmayan öğrencilerin kayıtları C1 Sertifikasını getirene kadar dondurulacak olup, harç ücretlerini yatırmalarına gerek yoktur.

Sorularınız için du-yos@duzce.edu.tr e-posta adresine mail gönderebilir ya da 0505 025 61 36 numaralı telefona whatsapptan mesaj yazabilirsiniz.

Türkçe Yeterlilik Sınavı hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Eyüp AYDOĞDU TÖMER Müdür Yardımcısı - eyupaydogdu@duzce.edu.tr

İngilizce Yeterlilik Sınavı hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Harun ÖZTÜRK Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı - harunozturk@duzce.edu.tr

Harç (Öğrenim) Ücretleri İçin Tıklayınız.

Ders Kayıtlarında Dikkat Edilecek Hususlar : Önlisans  -  Lisans

Öğrencilerimiz İçin Gerekli Bilgiler;

Ders Kaydı Nasıl Yapılır?

E-Posta Bilgilerimi Nasıl Öğrenebilirim?

Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) Nasıl Giriş Yapabilirim?

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Şifremi unuttum, nasıl alabilirim?

05 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olan Güz Yarıyılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.